SUPERORGANISME
Om udstillingen ‘Superorganisme – en bi-historie’, Munkeruphus, 2024
Idé, koncept og kuratering
Annesofie Becker, Anna Maria Orrù, Morten Søndergaard
Kunstnere
Teis Dich Abrahamsen (DK)
Gerda Thune Andersen (DK)
Alexander Damsbo (DK)
Rose-Lynn Fisher (US)
Andrea García Portolés (ES)
Fanny Gulliksson (SE)
Emil Westman Hertz (DK)
Poul Ingemann (DK)
Jonas Kakó (DE)
Jacob Kirkegaard (DK)
Patricia Maillard (FR)
Anna Maria Orrù (IT)
Sus Osmark (DK)
José Maria Sicilia (ES)
Morten Søndergaard (DK)
Olle Sahlqvist (SE)
Udstillingen SUPERORGANISME tegner gennem kunst, poesi og historiske nedslag et bredt billede af vores liv med bierne og biernes eget liv. Det er et billede af os selv, og det er et billede af bierne, men som Peter Plys så enkelt siger det: Hvem ved hvad bierne egentligt tænker? Udstillingen er skabt af digter og billedkunstner Morten Søndergaard, kurator og antropolog Annesofie Becker, arkitekt og biavler Anna Maria Orrù, der har inviteret samtidskunstnere og en lang række andre aktører til at bidrage i fortællingen.
Honning, voks og billeder af bier har været anvendt af kunstnere igennem årtusinder. Også mange samtidskunstnere har arbejdet med emnet, og på udstillingen vises værker af bl.a. Emil Westman Hertz (DK), Fanny Gullikson (SE), Jacob Kirkegaard (DK) og Rose-Lynn Fisher (US).
Til udstillingen opføres også et hus til bi-terapi i Munkeruphus’ have, hvor gæster vil kunne opholde sig lyttende til summen af tusindvis af levende bier. Og i Munkeruphus’ centrale højloftede rum bygger møbelsnedker Teis Dich Abrahamsen i samarbejde med arkitekt Poul Ingemann et mægtigt bi-biblioteksbord, der viser modeller af historiske bistader fra hele verden skabt af den spanske kunstner Andrea Garcia Portolés.
Læs om bogen ‘Superorganisme – en bi-historie’ her.SUPERORGANISME – EN BI-HISTORIE